lege anti fumat

Potrivit sondajului „Inscop-Adevărul: Fumatul și Legea antifumat”, peste 70% dintre români vor ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, informează Agerpres.

Conform sondajului realizat, 29,5% dintre români se declară fumători, 69,5% nefumători, iar 1% au declarat că nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat imediat după intrarea în vigoare a legii împotriva fumatului, reieșind astfel că 70,3% dintre români sunt de acord ca fumatul să fie interzis în toate spațiile publice, inclusiv în baruri și cafenele, în timp ce 28,7% nu sunt de acord cu această măsură.

Există un nivel ridicat al așteptărilor și rămâne de văzut în ce măsură aplicarea efectivă a legii va reuși să răspundă acestora sau dacă efectele ei negative vor începe să erodeze sprijinul de care se bucură la ora actuală în rândul românilor.

Chestionarele au fost aplicate în 39 de județe și municipiul București, într-un total de 92 de localități (orașe mari, orașe medii, orașe mici, comune, sate). Eșantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populației din 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here