senat.legea pensiilor

Luarea unei decizii în cazul propunerii legislative privind pensiile speciale pentru aleșii locali, a fost amânată, marți, de plenul Senatului, la propunerea liderului grupului parlamentar al PSD, Mihai Fifor.

Senatorii au decis, cu 66 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și o abținere, retrimiterea propunerii legislative la Comisia de constituționalitate pentru două săptămâni.

Comisia pentru constituționalitate a Senatului a dat luni raport favorabil la propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinții și vicepreședinții Consiliilor Județene, punând-o în acord cu decizia Curții Constituționale.

Președintele comisiei, senatorul PSD Ovidiu Donțu, a precizat că membrii acestui for au adoptat amendamentele din raportul comisiei de fond a Camerei Deputaților, stabilind că această lege va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii vor fi acordați de la bugetele locale.

Donțu a arătat că nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local.

„Există și posibilitatea ca Ministerul Dezvoltării să elaboreze norme. Nu se pot cumula pensiile de ales local și cea de parlamentar. După un mandat întreg se primesc acești bani și nu vor primi pensii cei care au fost condamnați cu executare în exercitarea atribuțiilor de ales local, primar, viceprimar, președinte de Consiliu Județean și vicepreședinte de CJ”, a explicat Ovidiu Donțu.

Sursa: agerpres.ro

104 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =