DSC_7359

În urma tuturor zvonurilor, controverselor, discuțiilor și posibilității ca România să fie descalificată anul acesta din cadrul concursului cântecului european, Eurovision, în data de vineri, 22 aprilie, site-ul eurovisionary.com a informat că țara noastră nu mai are dreptul să participe în competiția de anul acesta.

Descalificarea României la Eurovision 2016, implicit a reprezentantului țării noastre, Ovidiu Anton, are drept consecință incapacitatea TVR-ului de a achita datoriile de 10 milioane de euro pe care le-a acumulat față de European Broadcasting Union (EBU).

Directorul general al EBU a declarat: „Este regretabil faptul că suntem obligați să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit niciun răspuns din partea Guvernului român. În ultimele săptămâni, EBU a primit o înștiințare de la Ministerul Finanțelor cu privire la faptul că TVR poate fi plasată în procedură de insolvență, care poate la rândul său, duce la o restructurare profundă a emisiei. EBU este o asociație non-profit care reprezintă 73 de Posturi publice de televiziune din 56 de țări. Continuarea gradului de îndatorare al TVR a pus în pericol stabilitatea financiară a EBU, în sine. ”

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

Ovidiu Anton a fost cel ales de publicul român să ne reprezinte țara la competiția de anul acesta. Melodia pe care Ovidiu Anton ar fi trebuit să o interpreteze la Eurovision 2016, din Suedia, se numește „Moment of Silence”.

În video de mai jos puteți asculta piesa pe care Ovidiu Anton urma să o interpreteze la concursul cântecului european:

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here