salah abdeslam

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile de la 13 noiembrie din Paris, va fi transferat în Franţa „într-un termen de zece zile”, a declarat ministrul francez al Justiţiei Jean-Jacques Urvoas, după ce justiţia belgiană a aprobat extrădarea acestuia, relatează AFP.

„Dacă nu apar circumstanţe excepţionale”, Abdeslam – a cărui extrădare este aşteptată de către autorităţile franceze pentru a face lumină asupra reţelei jihadiste din spatele masacrelor de la Paris şi Bruxelles – va fi transferat în Franţa „într-un termen de zece zile”, a declarat joi Urvoas.

„El doreşte să colaboreze cu autorităţile franceze”, a anunţat unul dintre avocaţii săi, Cédric Moisse, în contextul în care singurul „supravieţuitor” al comandourilor care au ucis 130 de persoane în capitala franceză păstrează tăcerea de a doua zi după ce a fost arestat, pe 18 martie, la Bruxelles, după ce începuse să vorbească.

„Transferul este autorizat”, iar „autorităţile belgiene şi franceze vor decide împreună modalitatea acestei predări”, a anunţat joi Parchetul federal belgian.

François Molins, procurorului Parisului, a declarat că Abdeslam a „jucat un rol central în constituirea comandourilor de la 13 noiembrie”, prin faptul că a participat „la aducerea unui anumit număr de terorişti în Europa” şi „la pregătirea logistică a acestor atacuri”.

Salah Abdeslam i-a transportat, în acea seară, pe atacatorii de la Stade de France, la periferia pariziană. Acesta şi-a minimalizat rolul în primele sale declaraţii,  povestind,  de asemenea, că „voia să se detoneze la Stade de France”, dar „a dat înapoi”, potrivit lui Molins.

Sursa: mediafax.ro

237 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here