lentile contact senzor video

Compania Samsung a depus un brevet de invenție pentru o pereche de lentile de contact de ultimă tehnologie, cu o cameră integrată, adică cu un senzor video pentru a filma ceea ce vede ochiul.

Lentilele de contact dispun de o antenă pentru a fi sincronizate cu smartphone-ul, acesta fiind cel care face prelucrarea și gestionarea informațiilor. Lentilele integrează, de asemenea, senzori de mișcare.

Aceste lentilele de contact inteligente, create de compania Samsung, dispun de o cameră, senzori de mișcare, un transmițător și un ecran capabil să afișeze o interfață interactivă, utilizatorul controlând gadget-ul prin simple clipiri. Dacă această tehnologie va merge într-adevăr mai departe, viitorul unor căști sau ochelari 3D ar putea fi pus în discuție, precizează presse-citron.net.

Publicația online notează că faptul în sine de a obține un brevet de invenție nu înseamnă în mod necesar producția și comercializarea noii creații tehnologice. Prin urmare, lentilele inteligente Samsung ar putea să rămână doar la nivelul de concept.

Proiectul companiei Samsung trrimite cu gândul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de Google. Acestea erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului de zahăr din sânge, informează site-ul presse-citron.net.

Sursa: agerpres.ro

215 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here