salariu ro

Date ale Institutului Național de Statistică (INS) arată că în România salariul mediu net a ajuns în luna februarie la 1.950 de lei, în creștere cu 7 lei (+0,4) față de luna anterioară.

Cele mai mari câștiguri au fost înregistrate în activitățile de servicii în tehnologia informației, inclusiv activități de servicii informatice.

Salariul brut a ajuns în februarie la 2.693 de lei, în creștere cu 0,2% față de luna anterioară, cele mai mari niveluri ale câștigurilor fiind înregistrate în activități din sectorul economic.

Salariul mediu nominal net a înregistrat cele mai mari valori în activități de servicii în tehnologia informației (inclusiv activități de servicii informatice), respectiv 5.148 lei, iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.154 lei).

Potrivit INS, comparativ cu luna februarie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 12,7%, iar indicele câștigului salarial real față de aceeași perioadă a anului precedent a fost de 115,8%.

De asemenea, indicele câștigului salarial real a fost de 100,6% pentru luna februarie 2016, față de luna precedentă, în timp ce, comparativ cu luna octombrie 1990, indicele câștigului salarial real a fost de 148,6%, cu 0,9 puncte procentuale mai mare față de cel înregistrat în luna ianuarie 2016.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =