virusul zika

Virusul Zika se răspândește și în Canada unde, au fost deja înregistrate 46 cazuri de infestare, fiind toate persoane care au contractat acest virus în străinătate, inclusiv două femei însărcinate, potrivit datelor raportate marți de autoritățile medicale canadiene și citate de EFE.

Ministerul Sănătății canadian a informat că până la data de 14 aprilie au fost contabilizate 46 de cazuri.

Autoritățile medicale din provincia canadiană Columbia Britanică au precizat că 7 rezidenți au contractat virusul, inclusiv cele două femei însărcinate ai căror fetuși sunt monitorizați.

Cele șapte cazuri detectate în Columbia Britanică corespund unor persoane care au călătorit în Columbia, Salvador, Haiti, Dominica și insula caraibiană San Martin. Femeile însărcinate infectate cu virusul Zika sunt supuse unor ecografii la fiecare 3 sau 4 săptămâni pentru a măsura diametrul craniului copilului și a controla datele dezvoltările sale.

Autoritățile medicale din provincia canadiană Manitoba au recomandat utilizarea de profilactice sau chiar abstinența sexuală, timp de cel puțin șase luni, de către persoanele care au călătorit în zonele de transmitere a Zika și dacă prezintă simptomele acestei boli.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.