Caută
Close this search box.

Cod galben de inundații în 3 județe din țară

O atenționare Cod galben de inundații a fost emisă luni dimineața de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă în următoarele opt ore în bazine hidrografice de pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Argeș.

Potrivit INHGA, până la ora 18:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Gilort — bazin superior, Lotru, Olteț — bazin superior, bazinele superioare ale afluenților Oltului aferenți sectorului aval confluență Lotru — amonte Ac. Drăgășani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Latorița, informează specialiștii.

Atenționările emise hidrologi au fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj, Vâlcea și Argeș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri