IMG_4321

Eureka Poker Tour, unul dinte cele mai faimoase festivaluri de poker europene, și-a deschis porțile pe teritoriul românesc, luni, 16 mai, în București, la Hotel Intercontinental.

Eureka Poker Tour, circuit inaugurat în martie 2011 în Cehia de către renumitul brand internațional PokerStars, a ajuns acum la sezonul 6 a cărui a doua etapă se va juca pe parcursul întregii săptămâni (16-22 mai) în București, România.

Această a doua etapă a renumitului circuit de poker este organizată de cea mai mare cameră de poker online din lume, în colaborare cu operatorul român PokerFest. Două echipe de elită în organizarea de evenimente pokeristice live și-au unit așadar forțele pentru a oferi, până pe 22 mai, 19 turnee de poker culminând cu faimosul Main Event Eureka, turneu de 1.100 € la care vor participa jucători de pe toate meridianele și din zeci de țări, majoritatea calificați prin sateliții online ce au rulat permanent pe PokerStars.

Luni, 16 mai, începând cu ora 19:00, sala Ronda a hotelului Intercontinental era deja plină de jucătorii pasionați de poker, ce au venit să participe la supersatelitul care îi poate trimite către Main Eventul Eureka. Supersatelitul de luni a fost evenimentul ce a deschis oficial faimosul festival.

De la ora 20:00, în jur de 50 de jurnaliști pasionați de poker și-au făcut simțită prezența la etajul 1 a Hotelului Intercontinental pentru a participa la Cupa Presei „Eureka Pokerfest”, surpriza pregătită de organizatori, oamenilor din presă.

Trofeul Presei Eureka PokerFest, un freeroll exclusiv, invitațional, cu premii de 4.000 €, reprezintă o competiție între jurnaliști și va avea masa finală pe 22 mai, în ultima zi a festivalului.

Echipa MagnaNews a fost prezentă la acest moment, de premieră în România, atât pentru a participa în competiția dedicată presei, cât mai ales pentru a surprinde momentele și pulsul acestui eveniment de mare amploare și entuziasm pentru istoria pokerului românesc și, de a discuta cu organizatorii festivalului.

Am reușit în acest sens să îl avem alături de noi pe Sorin Constantinescu, CEO PokerFest și Președintele Asociației Cazinourilor din România, care a avut amablitatea de a răspunde următoarelor întrebări pentru MagnaNews:

 • Felicitări pentru măreața realizare. Cum s-a întâmplat lucrul acesta?
 • Mulțumim. Este o realizare da, pentru că până acum legislația nu a permis să organizăm turnee foarte mari. S-a schimbat de curând legislația și noi până acum am organizat cam 40 de turnee la nivel de Europa de Est. Am organizat și în Ungaria și în Macedonia, Muntenegru. Tatonăm de vreo doi ani de zile cu PokerStars și până la urmă am reușit.
 • Au fost anumite condiții, mai dificile, impuse de cei de la PokerStars pentru organizarea acestui eveniment?
 • Nu. Noi avem cam aceleași reguli ca și PokerStars pentru că noi am mai colaborat cu ei, când a fost prima legislație prin 2010-2011, când noi făceam 9 sateliți de calificare pentru turneele noastre. Dar ne-am oprit din cauza taxării excesive a jucătorilor și a câștigului din jocurile de poker pentru că, până s-a schimbat legislația, era 20% pe orice cash-out, ceea ce era imens de mult. Era un impozit pe pierdere și din cauza aceasta nu puteam să organizăm evenimente.
 • După un asemenea pas important pentru pokerul românesc, lucrurile vor continua în direcția aceasta?
 • Da, noi am mai făcut World Poker Tour în 2010 la Novotel, acum am început cu EUREKA, care este un turneu al PokerStars pentru Europa de Est și dacă totul va merge bine și vor fi mulțumiți, probabil că la anul vom organiza European Poker Tour care este cel mai mare turneu de poker la nivel european. PokerStars este un brand foarte foarte mare și lumea și-a dorit mult să participe la un turneu organizat împreună cu PokerStars.
 • Ce ne puteți spune despre turneele care se vor desfășura până pe 22 mai?
 • Vor fi turnee pentru toate buzunarele, începând cu 100 de euro și până la 1.100 de euro Main Eventul, adică pot să participe și cei care sunt mai la început cu pokerul. După cum vedeți, este un joc de relaxare, de amuzament, lumea este relaxată, este alt gen de joc decât cel din casino.
 • Cum este văzut pokerul în România?
 • Am un feedback pozitiv. În ultimii doi, trei ani, oamenii și-au mai schimbat puțin mentalitatea. Sunt foarte mulți oameni de afaceri care joacă, s-au făcut și multe campanii prin presă, am dat foarte multe interviuri la televizor și oamenii încep să privească pokerul ca pe un sport, ca pe o competiție și ca un mod de relaxare. Practic, jucătorii joacă între ei și nu împotriva casei ca la păcănele, la ruletă sau la altceva.
 • Jucați poker?
 • Joc poker, îmi place pokerul. Pentru mine asta a și fost motivația principală, ca să zic așa, de a începe acest business cu turneele de poker în 2011, din pasiune, și de atunci mergem în fiecare an cu turneele peste tot: în București, pe litoral, la Budapesta, în Macedonia, etc.
 • Care este regula de bază în poker pentru a reuși să fii profitabil?
 • Trebuie să ai puțin skill, să te ajute și șansa, să fii un bun psiholog ca să citești fețele jucătorilor de la masă și în primul rând răbdare. Sunt turnee de genul acesta, care durează o săptămână și câte 10 or pe zi și s-ar putea ca în a 5-a zi să ieși din turneu fără să încasezi nimic și atunci trebuie să o iei de la capăt. Așadar, ai nevoie de răbdare multă. Și odihnă. Nu poți să îți pierzi noaptea într-un club și a doua zi să vii la turneu pentru că nu poți să te concentrezi și sigur vei fi eliminat foarte repede.
 • Câți participanți sunt estimați pentru acest turneu?
 • Estimăm în jur de 500-600 de inși la Main Event și peste 1000 de vizitatori unici pentru toate evenimentele.

Surprizele oferite de organizatori vor continua pe perioada desfășurării Eureka Poker Tour. Una dintre cele mai importante surprize va fi prezența în comeptiție a celui mai de seamă jucător de poker la nivel mondial, Daniel Negreanu!

Daniel Negreanu este ambasadorul legendarei echipe Team PokerStars Pro, cel mai bine cotat jucător la nivel mondial, un profesionist care trăiește din poker. Canadianul de origine română revine la București și se va întâlni cu fanii săi, urmând să și joace în turnee și în jocurile de cash.

Aici puteți găsi programul complet al etapei.

( Material realizat de Onny Sîrbu )

Galerie foto eveniment:

IMG_4322 IMG_4323IMG_4336  IMG_4324

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here