basescu parchet

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat vineri la Parchetul General, acesta fiind citat de procurori pentru a i se aduce la cunoștință faptul că este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în dosarul ce are legătură cu vânzarea terenului din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu.

Traian Băsescu nu a dat niciun fel de declarații la intrarea în sediul Parchetului.

Dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General are legătură cu un teren pe care Traian Băsescu l-a cumpărat de la Costel Cășuneanu. Astfel, pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Băsescu a achiziționat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme).

Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București — Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu.

Sursa: agerpres.ro

142 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here