Untitled

Filmul „Legenda corbului”, un spectacol de lumini și sunet cu peste 130 de proiectoare și tunuri, dar și vernisajul unei expoziții cu piese arheologice descoperite în zona Hunedoara, vor reprezenta principalele puncte de atracție ale Nopții Muzeelor ce va avea loc sâmbătă seara la Castelul Corvinilor, informează Agerpres.

Filmul „Legenda corbului” face o prezentare inedită a istoriei Castelului Corvinilor, fiind adresat în special copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, dar și adulților care doresc să afle cât mai multe despre legenda care învăluie acest monument istoric medieval.

Producția este realizată de Asociația pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara (APPCH), în calitate de partener în cadrul proiectului de cooperare europeană DARTS — Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development.

Tot sâmbătă, 21 mai, publicul va putea cunoaște legenda fântânii din castel într-o nouă versiune creată de către tânărul autor italian Mattia Colombo. Povestea „Jar” a câștigat concursul internațional de scriere creativă derulat în cadrul proiectului DARTS. Sursele de inspirație au fost câteva situri de patrimoniu reprezentative din cele trei țări participante în proiect, printre care și Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Noaptea Muzeelor va fi completată la Castelul Corvinilor de un spectacol de lumini și sunet, cu proiecții pe zidurile exterioare ale monumentului istoric.

282 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here