Vasile Zosim, consilier parlamentar la Senat, a fost reținut, el fiind acuzat de trafic de influență, informează surse judiciare, citate de Agerpres.

Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție — structura centrală și Serviciul Județean Anticorupție Gorj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat o percheziție domiciliară, marți, în București, la domiciliul suspectului Z. V., iar la finalizarea activității l-au condus pe acesta la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, informează un comunicat.

Potrivit sursei citate, lucrătorii SJA Gorj au fost delegați de procuror să desfășoare activități în cauză, iar în urma probelor administrate s-a procedat la reținerea suspectului Z. V., consilier parlamentar în cadrul Senatului — Direcția Generală Control Juridic și Securitate Internă, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

”În fapt, s-a reținut că, în perioada 2013 — 2014, suspectul a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale suma totală de 43.500 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra conducerii unei companii energetice și a unei companii de transport petrolier, pentru încheierea unor contracte de achiziție a unor transformatoare scoase din uz și deșeuri metalice, la prețuri preferențiale”, se arată în comunicatul citat.

În cursul zilei de miercuri Vasile Zosim urmează să fie prezentat Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: www.agerpres.ro

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =