Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 au decis punerea sub urmărire penală a omului de afaceri George Copos, pe motiv că acesta ar fi plagiat o lucrare pe perioada detenției.

Copos a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, participație improprie la abuz în serviciu și infracțiuni la legea dreptului de autor, dosarul fiind deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Administrația Națională a Penitenciarelor, informează Agerpres.

George Copos a fost audiat săptămâna trecută de procurori, iar fostul căpitan al echipei naționale de fotbal Gheorghe Popescu a fost chemat luni la Parchet pentru a fi audiat în calitate de martor.

Gheorghe Popescu și George Copos au stat în aceeași celulă de la Penitenciarul Rahova, ei fiind condamnați în dosarul transferurilor din fotbal.

În timpul detenției, George Copos a publicat patru cărți la Editura Niculescu — „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, „Tășnadul medieval”, „Franciza vs management în industria hotelieră” și „Turismul — vector de interculturalitate”—, precum și o carte la Editura Meteor Press — „Turismul european durabil și provocările lui”. Tirajul acestor cărți a fost cumpărat integral de George Copos, oamenii săi apropiați ridicând volumele imediat după tipărire.

După ce a fost eliberat condiționat din penitenciar, în aprilie 2015, George Copos a fost acuzat de plagiat.

Jurnalistul Cătălin Parfene a dezvăluit că tema lucrării sale de masterat — „Politica matrimonială a domnilor din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, realizată în 2005, este similară cu tema cărții scrise de Copos — „Alianțe matrimoniale în politica principilor români din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”. Mai mult, cartea scrisă de Copos are o prefață semnată de profesorul Stelian Brezeanu, cel care a coordonat și lucrarea de masterat a lui Cătălin Parfene.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =