ciolos. dezinfectanti

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri dimineață că va fi foarte transparent și nu va neglija nimic în cazul scandalului dezinfectanților din spitale.

„Înţeleg foarte bine îngrijorările oamenilor. Vreau să îi asigur pe toţi că nu o să ascund nimic, că nu o să neglijez nimic, că nu privesc cu superficialitate această problemă”, a declarat premierul.

Dacian Ciloș a mai precizat că nu va exlude nicio măsură în urma controalelor şi că, în momentul de faţă, caută soluţii la problemele existente şi nu „schimbări de oameni”.

„Mă interesează să găsim soluţii, să clarificăm lucrurile acolo legat de aceşti dezinfectanţi. Trebuie să facem lucrul ăsta respectând legislaţia. Cum v-am spus: nu mă mulţumeşte legislaţia pentru că de multe ori nu ne lasă să facem lucrurile până la capăt. O să modificăm şi legislaţia dacă va fi cazul (…) Nu exlud nicio măsură, dar, în momentul de faţă, nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Acum mă interesează să găsim soluţii la problemele care sunt acolo şi să putem scoate la lumină alte probeme, care, eventual, se pot isca”, a declarat Dacian Cioloş.

Corpul de Control al Premierului efectuează un control la nivelul Comisiei de biocide de pe lângă Ministerul Sănătăţii, cea care stabileşte caietele de sarcini şi criteriile de utilizare a dezinfectanţilor intraspitaliceşti.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a mai declarat că se impune modificarea legislației din sănătate iar  Guvernul va folosi următoarele şase luni şi pentru a lua măsuri structurale, „care chiar dacă nu vor reforma sistemul medial, vor scoate la lumină ce se întâmplă”, a declarat acesta.

Sursa: stiri.tvr.ro

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =