daniel negreanu

Cel mai renumit jucător profesionist de poker din lume, Daniel Negreanu, a venit în România pentru a participa la “Eureka Poker Tour”- unul dintre cele mai mari circuite de poker la nivel european. Pe lângă notorietatea pe care o are în acest domeniu, Daniel Negreanu excelează în primul rând prin modestia ce îl defineşte ca om, bunul simţ şi mândria că este român. Ambiţia, perseverenţa, pasiunea şi plăcerea de a discuta cu oamenii sunt doar câteva dintre calităţile pe care jucătorul profesionist de poker le are. MagnaNews vă propune un interviu în exclusivitate cu celebrul campion mondial, Regele sau Vocea Pokerului, cum mai este denumit.

Onny Sîrbu: Hello, Daniel! Bine ai revenit în România! Ce reprezintă pokerul pentru tine? O pasiune sau un mod de viaţă?

Daniel Negreanu: Hello! Pentru mine pokerul este o pasiune dar şi un mod de viaţă, ambele, combinate. Îmi place pokerul pentru că toţi oamenii pot să joace. Nu contează dacă eşti bărbat, femeie, gras, slab, alb, de culoare, etc. Şi când joci poker, întâlneşti tot felul de oameni. Şi îmi place lucrul acesta. Îmi place să cunosc şi să vorbesc cu foarte mulţi oameni. Eu am vrut să fac sport dar, de exemplu, nu am putut să joc basketball pentru că nu sunt foarte înalt. Dar în poker ai nevoie să îţi foloseşti doar capul, mintea, şi nu îţi trebuie să fii foarte bine făcut sau musculos. Acum sunt şi foarte bine făcut. :))

O.S: Cum ai cheltuit primii bani pe care i-ai câştigat din poker?

D.N: Primii bani pe care i-am câştigat din poker i-am păstrat pentru a face mai mulţi. Apoi, după ce am reuşit să fac mai mulţi bani, le-am dat prietenilor mei. Ţin minte că, o dată, câştigasem 30.000 de dolari în Las Vegas şi l-am ajutat cu bani pe prietenul meu foarte bun dar el i-a pierdut pe toţi şi, când am plecat din Vegas, până la urmă am plecat fără bani. Dar mereu le-am dat prietenilor mei. Pentru mine nu a fost important la început să îmi iau o maşină foarte frumoasă sau un ceas foarte scump. Nu am cheltuit banii pe aşa ceva. Abia după aceea, când am început să devin tot mai profitabil, am cumpărat o casă, maşină şi tot.

O.S: Care sunt principalele tale aptitudini în ceea ce priveşte pokerul?

D.N: Cel mai important este faptul că înţeleg şi citesc oamenii. Mă uit la ei şi pot să îmi dau seama când mint. Le citesc privirea. Şi dacă joci poker foarte bine, reuşeşti să îţi dai seama de limbajul trupului şi chestii de genul acesta, înţelegi foarte bine ce înseamnă când cineva se uită într-un anumit fel sau are o anumită expresie a feţei.

O.S: Ai atins nivelul în care poţi să citeşti cărţile competitorilor tăi. Eşti cumva un mentalist? :)) Cum reuşeşti să faci asta?

D.N: Nu e magie. E combinaţie de două lucruri. În primul rând, mă uit cum joacă adversarul. Şi îl observ când el nu joacă mâini prea multe sau când le joacă doar pe cele mai bune. Şi în al doilea rând, îl văd cum reacţionează la fiecare mână pe care o are. Combinând astea două, reuşesc să îmi dau seama exact ce cărţi are.

O.S: Care ţară în care ai jucat poker ţi-a plăcut cel mai mult?

D.N: Am jucat poker cel mai mult în Las Vegas. Şi acolo mi-a plăcut cel mai mult din întreaga lume. Dacă vrei să fii un jucător de poker tare, trebuie să mergi să joci în Las Vegas.

O.S: Care sunt principalele diferenţe dintre România şi alte ţări în ceea ce priveşte pokerul?

D.N: Cred că principala diferenţă este că pokerul nu are aşa multă vechime în România. Încă nu a făcut istorie. În ultimii trei, patru ani a început să se dezvolte. Dar are potenţial. Toţi cei care joacă sunt foarte deştepţi. Un român a câştigat în Monte Carlo, m-a bătut pe mine. A avut noroc :))

O.S: Care este pragul mental pe care o persoană trebuie să-l atingă astfel încât să vadă şi să simtă pokerul ca pe un sport şi nu ca pe un viciu?

D.N: Eu spun întotdeauna că, dacă cineva vrea să joace poker şi vrea să renunţe la job, un an sau doi ar trebui să le facă pe amândouă. Şi abia după aceea, după ce faci mai mulţi bani din poker, poţi să renunţi la job-ul pe care îl aveai şi să faci bani doar din poker. Cei care nu sunt serioşi şi nu vor să înveţe să joace mai bine, nu vor reuşi să facă bani din poker şi asta nu poate să devină pentru ei un job. Genul acesta de oameni pot să joace doar ca o formă de distracţie. Pentru performanţă, trebuie să ai un an sau doi să vezi cum e cu pokerul: câştigi sau pierzi?

O.S: Există vreun nivel pe care nu l-ai atins încă, în poker?

D.N: Cred că da, dar pe online. E diferit jocul. Nu vezi oamenii şi trebuie să faci fel şi fel de strategii. Iar pe internet nu am jucat prea mult. În urmă cu ceva ani eram mai bun pe online dar acum sunt mulţi tineri care sunt foarte deştepţi, şi nici eu nu pot să îi bat pe internet.

O.S: Cât la sută pokerul înseamnă noroc şi cât la sută matematică şi psihologie?

D.N: Eu mereu explic aşa: Dacă tu şi eu jucăm o mână, e noroc. Dar dacă joci o sută de mâini, o mie, un milion, norocul nu contează deloc. Depinde câte mâini joci. Nu e uşor să zici exact cât la sută este noroc în poker.

O.S: Ce îţi doreşti pentru viitor?

D.N: Am o viaţă bună şi ceea ce îmi doresc. Îmi place viaţa mea. Când eram mic îmi doream linişte, libertate. Şi am parte de astea acum. Acum nu mai joc poker aşa mult cum jucam înainte. Îmi place să stau acasă în Las Vegas şi, am o viaţă organizată. Merg la sală, joc fotbal de trei ori pe săptămână şi stau liniştit.

O.S: De ce ar juca cineva poker?

D.N: Pokerul este interesant şi distractiv. Şi poţi să faci şi bani.

Intrat în comunitatea selectă a Poker Hall of Fame în 2014, Daniel Negreanu ocupă primul loc în clasamentul celor mai mari venituri câştigate din poker, 32 de milioane de dolari. El este singurul jucător ce deţine şase brăţări World Series Of Poker şi două titluri World Poker Tour.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here