kid poker

Faimosul festival de poker european, Eureka Poker Tour, care şi-a deschis porţile pe meleaguri româneşti, luni, 16 mai 2016, în inima Bucureştiului la Hotel Intercontinental, a oferit în cea de-a treia zi de desfăşurare, un moment cu totul deosebit în istoria pokerului românesc.

Miercuri, 18 mai, începând cu ora 11:00, la etajul 21 a hotelului Intercontinental din Bucureşti, a avut loc conferinţa de presă pe care organizatorii festivalului au pregătit-o cu ocazia desfăşurării acestui eveniment ce reprezintă o premieră în România.

Alături de jurnaliştii prezenţi la această conferinţă au fost, în primul rând, stâlpii de referinţă ai evenimentului, cei care au făcut ca desfăşurarea Eureka Poker Tour- ediţia a doua din sezonul şase- să fie una fezabilă în România: Sorin Constantinescu ( CEO PokerFest) , Odeta Nestor ( Preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc) şi Thomas Lamatsch, Director de Turneu EUREKA Poker Tour.

Surpriza şi vedeta evenimentului a fost nimeni altul decât marele campion mondial în poker, Daniel Negreanu.

Cu zâmbetul mereu pe buze şi entuziasmul care i se citea în ochi, Daniel Negreanu –”Vocea” sau „Regele” pokerului, cum mai este denumit- a stat de vorbă cu fiecare dintre cei ce îşi doreau lucrul acesta, a dat autografe şi s-a fotografiat cu cei prezenţi la conferinţă, dând dovadă de multă amabilitate şi modestie, calităţi ce îl definesc.

O altă surpriză oferită de organizatori a fost aceea de a difuza, în cadrul conferinţei de presă, filmul „KidPoker”- un documentar despre viaţa şi cariera celui mai celebru jucător de poker de pe planetă: Daniel Negreanu.

Primul care a luat cuvântul şi deschis conferinţa de presă a fost Thomas Lamatsch, care a declarat:

“Ne bucură faptul că Bucureştiul a devenit o destinaţie Eureka Poker Tour. România este o piaţă importantă, cu jucători valoroşi, care şi-au construit un renume în cadrul celor mai importante turnee live de poker din întreaga lume. Principalul scop al Eureka Poker Tour este de a oferi o experienţă unică jucătorilor, de a-i aduce împreună şi de a crea o tradiţie în fiecare ţară în care organizează turnee live de poker. Prima ediţie a Eureka Poker Tour Bucureşti şi-a propus să adune în jur de 1500 de jucători unici, iar pentru evenimentul principal estimăm între 800 şi 1.000 de jucători. De asemenea, ne dorim să creştem popularitatea pokerului în regiune şi să le oferim participanţilor un festival de poker de înaltă calitate.”

Odeta Nestor a continuat discursul şi a declarat” Apreciem eforturile oganizatorilor de a aduce în România evenimente consacrate, organizate riguros, oferind jucătorilor noi experienţe de joc. Cadrul legislativ actual oferă posibilitatea organizării unor evenimente importante astfel încât Bucureştiul se poate alătura marilor capitale europene care au găzduit turnee importante de poker. De asemenea, această primă ediţie a Eureka Poker Tour Bucureşti va arăta jucătorilor din întreaga lume că România are o piaţă competitivă şi care a obţinut progrese majore în domeniul reglementării jocurilor de noroc.”

Sorin Constantinescu a afirmat  că prin organizarea acestui veritabil festival de poker a Bucureşti reprezintă „un pas important pentru industria de poker din România iar impactul economic, social şi touristic este unul fantastic. Pentru Evenimentul Principal (Main Event) al turneului, care începe astăzi, aşteptăm să înscrie un număr impresionant de jucători. Deja 300 de jucatori străini noi care nu au mai fost niciodată în România joacă în cadrul turneului. Fără doar şi poate, colaborarea cu PokerStars certifică forţa şi calitatea acumulate de PokerFest în cei cinci ani de activitate. Suntem mândri să fim parte a acestui circuit major alături de alte oraşe europene şi suntem siguri că acesta este abia începutul. Cred că România are potenţialul necesar pentru a deveni un punct central al pokerului european”.

Invitatul special al Eureka Poker Tour Bucureşti, Daniel Negreanu, legenda pokerului mondial, a lansat astazi în România documentarul “KidPoker”, produs de PokerStars Original Films. Lansat cu succes în Canada, documentarul invită la o incursiune detaliată  în viaţa şi cariera sa, urmând  să fie lansat în întreaga lume în vara acestui an.

Daniel Negreanu a dialogat cu jurnaliştii în limba română, fiind mândru de originile sale, peste tot în lume precizând lucrul acesta, şi a făcut următoarele declaraţii:

“Dintr-un film de 10 minute am ajuns să facem un documentar. Şi nu doar despre poker ci şi despre viaţa mea, despre familie, despre povestea vieţii mele. Eu nu sunt născut aici, însă tatăl meu s-a nascut la Iaşi, mama la Brasov şi ei mereu m-au învăţat să vorbesc jumatate în engleză, jumătate în româneşte. E plăcut să mă întorc în România, am mai fost în urmă cu 6 ani pentru doar trei zile. Mi-aş dori să pot sta mai mult, să vizitez cât mai multe locuri. Dar mai trebuie să şi joc. De data aceasta voi sta o săptămână în România, însă o voi petrece concentrându-mă la jocul de poker din cadrul Eureka.”

Celebrul jucător de poker a răspuns întrebărilor pe care jurnaliştii i le-au adresat, oferind informaţii despre primul turneu important pe care l-a câştigat, primele sale câştiguri din poker, cât de important este pokerul online ori pe care adversar din lume îl consideră la fel de competitiv.

Regele pokerului le-a mai dezvăluit jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă că, dacă nu ar fi fost să aleagă pokerul şi să îşi urmeze această pasiune, ar fi ales cariera de actor. Acesta a acumulat totuşi şi în acest domeniu o experienţă, jucând în filme ca: „Detention”, ori „X-Men Origins: Wolverine”.

La întrebările pe care i le-a adresat redactorul nostru, Onny Sîrbu, Daniel Negreanu a răspuns:

  • Există vreun competitor, de oriunde din lume, împotriva căruia îţi este puţin mai dificil să joci? Este cineva pe care îl consideri foarte competitiv?
  • Cine, eu? Nooo :))) Da, am prieteni de genul acesta. De exemplu, Phil Ivey. Am început să jucăm poker cam la aceeaşi vârstă. El ştie exact cum joc eu. Dar eu ştiu cum joacă şi el. El ştie că eu ştiu că el ştie că eu ştiu că el ştie ce trebuie să facă. Dar îmi place să joc cu el.
  • Apropo de Wolverine. Barba ţi-ai lăsat-o pentru film sau te ajută în poker?
  • Barba…mai mult pentru femei. Cred că le place mai mult acum. E sexy :))
  • Este pokerul pentru toată lumea?
  • Cred că pokerul poate fi pentru toată lumea. Dacă vrei poţi să joci doar cu prietenii sau dacă vrei poţi să fii mai serios. Trebuie să fii deştept şi trebuie să şi înveţi, să lucrezi mult. Nu e aşa uşor. Când eram mai mic, jucam câte 8-10 ore în fiecare zi şi am vorbit cu prietenii, i-am întrebat cum se joacă anumite mâini etc. Dar dacă ai în cap să faci asta, se poate. Nu toţi oamenii o să câştige din poker, asta nu se poate. Dar dacă lucrezi foarte mult şi îţi doreşti să faci asta, se poate.

După conferinţa de presă a urmat difuzarea documentarului „KidPoker”, un film emoţionant ce surprinde povestea de viaţă a lui Daniel Negreanu, intercalând mărturii ale familiei, fanilor şi ale celor mai apropiaţi prieteni ai lui, printre care Phil Ivey, Jennifer Harman şi Antonio Esfandiari.

„KidPoker” prezintă o impresionantă poveste de viaţă ce merită urmărită nu doar de fanii acestui joc, ci de oricine din lumea întreagă.

Eureka Poker Tour, sponsorizat de PokerStars, un brand Amaza Inc. ( Nasdaq: AYA; TSX; AYA), este un circuit de turnee de poker care se derulează în câteva dintre cele mai incitante destinaţii ale pokerului din Europa Centrală şi de Est. Din 2010, Eureka Poker Tour a oferit în total 11,8 milioane de euro în premii pentru Evenimentele Principale ale turneului şi a găzduit mai multe festivaluri de succes în întreaga Europă. Sezonul 6 al Eureka Poker Tour vine după succesul celor cinci campanii anterioare, cu festivaluri importante de poker organizate în Rozvadov, Bucureşti şi o Mare Finală în cadrul European Poker Tour, în Praga.

Programul complet al etapei din Bucureşti, România, îl puteţi găsi aici.

Galerie foto eveniment:

( Photo credits: Andy Fundeneanu )

13262380_10102796217883897_1650763074_o 13234541_10102796217754157_1651462450_o 13235012_10102796217594477_1710159608_o

IMG_4346 IMG_4349 IMG_4354 IMG_4369  IMG_4379

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here