IMG_4567

Eureka Poker Tour, celebrul festival de poker ce a început să-şi scrie istoria şi în România, s-a încheiat duminică, 22 mai, la Hotel Intercontinental din Bucureşti.

După o săptămână plină de concentrare, strategii, emoţii, adrenalină dar şi acel gram de noroc, concurenţii ajunşi în masa finală a Main Eventului Eureka Poker Tour 2016, ediţia a doua, s-au reîntâlnit în ultima zi a turneului pentru a da ce e mai bun din ei şi a câştiga trofeul şi marele premiu în valoare de 107.350 €.

Yasen Dichev (Bulgaria), Jozsef Liszkovics (România), Moshe Eliyahu (Israel), Răzvan Costinel Belea (România), Avishai Shitrit ( Israel) şi Carmen Zăinescu (România) au fost cei 6 jucători de poker care s-au luptat pentru titlu şi marele premiu, în masa finală a Main Eventului.

Jucătorii şi-au făcut apariţia cu puţin înainte de ora 14:00, ora de începere a ultimei bătălii, încrezători în forţele proprii, abilităţi sau şansă. Cu un stack de pornire în masa finală de 2,690,000 de fise, Moshe Elyahu a declarat pentru MagnaNews: “Sunt puţin emoţionat, dar sunt pregătit. Am un stack bun şi am şanse bune în joc. Astăzi este şi ziua mea de naştere şi sper să câştig pentru a mă bucura şi mai mult, atât eu cât şi logodnica mea. Peste trei săptămâni ne căsătorim şi ne dorim să avem o lună de miere frumoasă”. Moshe, de profesie antrenor de tenis, a mai declarat că are o experinţă în poker de 7 ani de zile, atât online cât şi live şi a reuşit de mai multe ori să ajungă în Masa Finală a unui astfel de eveniment. El a fost de părere că pentru o astfel de competiţie cel mai mult are nevoie de creativitate, atenţie, concentrare şi foarte mult noroc.

Singura femeie care a reuşit să ajungă la masa finală, Carmen Zăinescu a părăsit prima această competiţie, fiind dezavantajată şi de faptul că a avut sub un milon de fise, aflată în poziţia shortstack. Ea a declarat că, deşi a fost prima care a ieşit de la Masa Finală, pentru ea întreaga experienţă a fost una plăcută şi s-a bucurat că a reuşit să ajungă atât de departe. Totodată, ea a spus că a fost şi dificil să reziste atât de mult în acest turneu, nu doar din cauza oboselii care se acumulează în astfel de situaţii, cât mai mult datorită presiunii pe care o poate simţi o femeie ce joacă poker, la o masă doar cu bărbaţi : „Ca în orice domeniu dai şi peste misogini, şi peste oameni educaţi şi needucaţi.” În continuare, Carmen a mai precizat că se consideră o femeie ambiţioasă, orice turneu jucat este o provocare pentru ea şi că nu se va opri aici.

Deşi bulgarul Yasen Dichev a început în forţă, fiind chipleader la Masa Finală, cu un stack de 3.900.000 de fise, acesta a ieşit din competiţie în cele din urmă, ocupând locul 4.

Şanse foarte mari părea să aibă Jozsef Liszkovics din România, datorită căruia trofeul Eureka Poker Tour ar fi putut rămâne „acasă”. În cele din urmă şi el a fost eliminat, de către israelianul Avishai Shitrit.

După toate emoţiile şi situaţiile imprevizibile de la Masa Finală, ultima bătălie s-a ţinut între Moshe Elyahu şi Avishai Shitrit, ambii jucători din Israel. Premiul în valoare de 107.350 € şi trofeului Eureka Poker Tour, Bucureşti 2016 a fost câştigat de Avishai Shitrit care a înregistrat cu această ocazie primul său succes la o masă finală, live. Shitrit a declarat pentru Magna News că a venit în Bucureşti special pentru acest eveniment, încercând foarte mult să se califice din sateliţii organzaţi în acest sens. Înconjurat şi susţinut de prietenii săi, Avishai a mai precizat că, din banii câştigaţi o parte îi va păstra pentru a-i folosi la turneele viitoare de poker, iar din restul îşi doreşte să îşi cumpere o casă în Israel. Shitrit îşi doreşte să ajungă cât de curând într-o masă finală a unui Main Event din cadrul turneului World Series Of Poker, din Las Vegas.

Rezultatele ultimei zile în Main Eventul Eureka București au fost următoarele:

Locul 1: Avishai Shitrit (Israel): 107,350.00 €

Locul 2: Moshe Eliyahu (Israel) : 66,950.00 €

Locul 3: Jozsef Liszkovics (România) : 47,910.00 €

Locul 4: Yasen Dichev (Bulgaria) : 37,070.00 €

Locul 5: Răzvan Belea (România): 29,200.00 €

Locul 6: Carmen Zăinescu (România) : 22,860.00 €

La finalul primului turneu live organizat de PokerStars în România, în parteneriat cu PokerFest, Sorin Constantinescu, CEO-ul operatorului de la noi, a declarat: A fost o săptămână grea, să zic aşa. A fost primul turneu PokerStars în România şi am fost puţin stresaţi să iasă totul bine. Pentru că, dacă iese totul bine, la anul o să avem o surpriză mare. O să facem un EPT (European Poker Tour) pe care ni-l dorim dintotdeauna. Ca să fii pe harta europeană a EPT trebuie să ai nişte atuuri în spate. Ne chinuim de ani de zile ca să ajungem aici şi se pare că suntem pe pasul final.”

Legat de nivelul aşteptărilor înregistrat cu ocazia acestui renumit festival de poker, CEO-ul PokerFest a precizat: “Înainte de turneu am estimat între 500-600 de clienţi. Au fost aproape 600 (579).  Însă am pierdut mulţi clienţi şi din cauza faptului că, în perioada aceasta s-au desfăşurat nişte evenimente PokerStars foarte importante şi foarte mari, pe online. Un alt dezavantaj a fost organizarea turneului Freezeout în care nu ai voie să mai intri vreodată dacă ai fost eliminat în ziua 1A sau 1B. A mai fost o zi 1C pentru cei care au fost eliminaţi, cu o singură intrare. Şi am mai pierdut şi din asta vreo 200 de clienţi. Dar eu sunt convins că la următorul Eureka numărul de participanţi va fi dublu şi estimez undeva la 1000 de oameni. Şi Praga a început la fel în 2009 şi acum organizatorii de acolo au ajuns să aibă 1500 de participanţi”. Sorin Constantinescu a mai declarat că în cadrul acestui turneu “au fost jucători din 31 de ţări, ceea ce este un record. Au fost foarte mulţi jucători care au venit pentru prima dată, au rămas plăcut surprinşi şi au spus că vor mai veni şi îi vor aduce şi pe alţii. Acesta mi se pare pasul cel mai important pe termen lung”, a declarat Sorin Constantinescu.

De asemenea, Thomas Lamatsch, director de Turneu EUREKA Poker Tour, a declarat pentru MagnaNews: „A fost un eveniment foarte frumos, pregătit foarte bine iar nivelul aşteptărilor a fost unul bun. Atmosfera a fost una foarte plăcută, nu au existat probleme, condiţiile de la hotel au fost foarte bune. Suntem foarte încântaţi că am venit aici şi ţinând cont că a fost pentru prima dată, per total cred că a avut succes. Momentan avem doar un feedback pozitiv.”

Tot duminică, 22 mai, în cadrul festivalului de poker Eureka s-a desfăşurat şi Masa Finală pentru Cupa Presei, iar câştigătorul Trofeului şi premiului în valoare de 500 de euro a fost Cosmin Tîrlă, editor la România Tv.

Galerie foto eveniment:

IMG_4474 IMG_4481 IMG_4493 IMG_4497 IMG_4507 IMG_4508 IMG_4522 IMG_4555 IMG_4560 IMG_4561 IMG_4563 IMG_4580            IMG_4511 IMG_4586

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here