Grecia va avea un număr record de turiști anul acesta

Grecia va înregistra un număr record de turiști în acest an – 27 milioane – depășindu-l pe cel de anul trecut – 26,5 milioane – aspect ce va stimula creșterea economică, a afirmat Lefteris Kretsos, secretar general pentru Comunicații în Guvernul de la Atena, relatează AAP.

„27 de milioane este o țintă majoră — este o piatră de hotar. Există estimări că numărul turiștilor străini ar putea fi chiar mai ridicat, undeva la 27,5 milioane”, le-a declarat jurnaliștilor Lefteris Kretsos, aflat la New York.

Acesta a mai precizat că turiștii vor veni în Grecia pe fondul instabilității existente în alte state mediteraneene și că, statul elen a demonstrat o performanță impresionantă în majorarea veniturilor publice, a exporturilor și în atragerea de fonduri europene, de la cel mai recent pachet de asistență financiară, semnat în iulie.

Lefteris Kretsos consideră că pentru prima dată în ultimii 6 ani, Grecia a reușit să depășească perioada cea mai dificilă și se îndreaptă „spre o nouă eră de stabilitate politică și economică.”

Grecia se bazează pe monumentele istorice și plajele sale pentru relansarea economică. Sectorul turismului este principala sursă de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB și angajând 20% din populație.

Sursa: agerpres.ro

177 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here