Dincolo de ipotezele despre moartea patronului Hexi Pharma, sentimentul de nesiguranţă este aproape generalizat. Și nu numai pentru noi, înghițitorii de minciuni cotidiene, ci mai ales pentru mafie și grupurile de interese. Nu-mi iese din minte precipitarea lui Sebastian Ghiță care a trecut dincolo de sticlă, cerând aproape isteric să se facă anchetă parlamentară: ”Voi cere echipei de filaj sa faca public filmul accidentului”. Nu prea cred că au dormit bine mulți dintre ”inginerii financiari” ai României când au văzut cum unul dintre ai lor a fost făcut bucăți, spulberat pur și simplu și redus la tăcere pentru totdeauna. Totuși, oricât de detașat ai fi, nu poți să nu observi că asasinatul tip sinucidere nu păcălește pe nimeni, iar o întrebare plutește în aer: dacă de doi ani, gratie procurorilor anticorupție, România se află în curățenie generală, cui folosește promovarea ideii că suntem un stat mafiot?

Un lucru este cert: dispariția lui Dan Condrea cu o zi înainte de a fi arestat este foarte convenabilă pentru unii. În același timp, prin moartea lui îngrozitoare, a reușit să bage spaima în mulți cei rămași pe margine, cum ar fi Ghiță sau Ponta. Explicația că ”serviciile” l-ar fi ucis devine extrem de convingătoare și dă fiori de gheață. Ce e grav, vom vedea cum valuri de români muncitori vor părăsi țara, deciși să le asigure copiilor lor condiții sigure de existență. Acesta este de fapt prețul corupției.

Dan Condrea nu a fost singur în această schemă: unii chimişti ai firmei au ştiut ce fac, directorii de spitale au ştiut ce cumpără, dar au tăcut. Cu toţii au participat la un real genocid, iar dacă firele ne duc în afara României lucrurile se complică mai ales pentru autorități, neputincioase în fața caracatiței intereselor.

279 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here