Peste 300 de importanți oameni de afaceri le-au cerut alegătorilor britanici, printr-o scrisoare publicată în The Telegraph, să voteze pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, aceștia susținând că birocrația Bruxellesului „sufocă fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice” și susțin că un Brexit le-ar permite „să creeze mai multe locuri de muncă”.

Printre semnatarii scrisorii publicată luni în cotidianul britanc, se numără Peter Goldstein, unul dintre fondatorii Superdrug, Steve Dowdle, fost vicepreședinte al Sony, David Sismey, director executiv al Goldman Sachs, și Sir Patrick Sheehy, fostul președinte al British American Tobacco, afirmând că, în opinia lor, „competitivitatea Marii Britanii este subminată de apartenența țării la UE”, informează telegraph.co.uk.

Scrisoarea este semnată de asemenea de sute de persoane având legături cu întreprinderi mici și mijlocii și poate fi văzută ca o încercare de a restabili echilibrul după ce Banca Angliei și Fondul Monetar Internațional au avertizat săptămâna trecută că un Brexit ar afecta economia Marii Britanii, notează sursa citată.

Scrisoarea din The Telegraph este semnată de 306 de lideri de afaceri în nume personal.

“An de an, Uniunea Europeană cumpără mai puțin de la Marea Britanie deoarece economiile sale stagnează și milioane de muncitori nu au locuri de muncă. Potrivit lui Mervyn King, fostul guvernator al Băncii Angliei, euro „ar putea exploda”. „Birocrația Bruxellesului sufocă fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice, chiar dacă numai o mică partea dintre acestea fac afaceri cu UE”, se arată în scrisoarea publicată în The Telegraph.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =