Metrorex sărbătorește luni, 9 mai, Ziua Europei prin diferite momente artistice de muzică și dans, expoziții de artă populară, spectacole de circ și jonglerii organizate în mai multe stații de metrou.

„Metroul bucureștean sărbătorește, în fiecare an, pe 9 mai, Ziua Europei! Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația lui Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe din 1950. Acesta a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Anul acesta, Ziua Europei la București va fi celebrată printr-un eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Metrorex, ambasadele și institutele culturale din 12 țări membre ale Uniunii Europene”, informează Metrorex.

Evenimentele vor avea loc în stațiile de metrou Piața Victoriei 1 și 2, Gara de Nord, Crângași, Eroilor, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Piața Romană, Titan, Aurel Vlaicu și Pipera iar în intervalul orar 12:00 — 17:00, un număr de 12 stații de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene.

Tot în acest context, un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din București în perioada 7 — 9 mai.

129 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here