Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că în decursul dimineții de luni, 9 mai, în Afganistan a avut loc ceremonia de repatriere a celor doi militari-eroi, care și-au pierdut viața sâmbătă, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, în apropiere de localitatea Kandahar.

„Cinste și onoarea memoriei lor! În această dimineață, în Afganistan a avut loc ceremonia de repatriere a celor doi eroi, sublocotenentul post-mortem Iulian Dumitrescu și sublocotenentul post-mortem Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în teatrul de operații Afganistan. Dumnezeu să îi odihnească în pace!” anunță postarea de luni dimineața, de pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Duminică, în Baza Aeriană Kandahar, militarii Batalionului Infanterie Protecția Forței ”Călugăreni” au coborât drapelul tricolor în bernă și au ținut un moment de reculegere.

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10:45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, informează MApN.

Potrivit MApN, în urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Iulian Dumitrescu Iulian și sergentul Adrian Vizireanu nu au supraviețuit.

Sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here