Ministrul de resort, Cristian Ghinea, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul Fondurilor Europene (MFE) suferă de o fragmentare mare în ceea ce privește atribuțiile angajaților, deoarece oamenii nu sunt bine distribuiți.

„Ministerul suferă acum de o fragmentare destul de mare pe task-uri. Oamenii nu sunt bine distribuiți. După părerea mea sunt bine pregătiți. Vom face task force-ul pe sarcini între direcțiile transversale din minister și AM-uri (Autoritățile de Management n.r.) astfel încât să ne putem concentra pe chestiunile urgente”, a precizat Ghinea.

Potrivit ministrului Fondurilor Europene, în 2016 se vor trimite la Comisia Europeană, spre decontare, cele mai mari sume.

„Pe POSDRU, 2016 va fi anul în care vom trimite cele mai mari sume. Le vom împărți pe loturi în funcție de gradul risc al facturilor respective. Sunt optimist”, a mai afirmat Ghinea.

De asemenea, el a rugat Parlamentul României să adopte legislația referitoare la achiziții, pentru că „suntem mult în întârziere și ne încurcă mult la proiecte”.

Sursa: www.agerpres.ro

43 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =