m.dusa

Deputatul social democrat Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, a cerut miercuri Guvernului Cioloş să trateze cu maximă responsabilitate problema salarizării militarilor, avertizând că unele drepturi ale acestora vor fi înghețate, potrivit proiectului de ordonanță privind salarizarea bugetarilor, relatează Agerpres.

„Mă întreb cine îi apără pe militari pentru că în proiectul de ordonanță se prevede că din nou unele drepturi ale militarilor se îngheață la nivelul anului 2016. (…) Aș atrage atenția premierului Cioloș și guvernului tehnocrat să trateze cu toată responsabilitatea problema veniturilor și salarizării militarilor, având în vedere că ei sunt în misiune permanentă. (…) Fiecăruia, inclusiv politicienilor, le place să se afișeze cu militarii. Dă bine pentru politicieni, pentru că Armata este cea mai apreciată instituție a statului român de către populației, iar militarii români fac cinste României pe toate meridianele globului. Nu cred că este cazul să ajungem din nou la situația din 2009 când militarilor (…) le-au fost tăiate drepturile. Cred că guvernul Cioloș trebuie să trateze cu responsabilitate și această categorie profesională de bugetari, care sunt în slujba țării 24 de ore din 24”, a declarat presei Mircea Dușa.

Fostul ministru al Apărării a precizat că militarii nu se pot organiza în sindicate și nu își pot apăra drepturile motiv pentru care situația lor trebuie tratată cu responsabilitate și a amintit că reactualizarea drepturilor militarilor s-a făcut abia în 2015, după ce veniturile le fuseseră înghețate timp de câțiva ani.

„Trebuie menționat faptul că anii trecuți, din 2013 încoace, am făcut eforturi deosebite pentru a repara nedreptățile făcute militarilor de către Guvernul Boc. Și chiar în cursul anului 2015 am luat măsura să reactualizăm drepturile militarilor, având în vedere că, (…) în anii care au urmat după 2009, drepturile și veniturile militarilor au fost înghețate la nivelul anului 2009. Abia în anul 2015 am rezolvat și am înlăturat și această nedreptate făcută militarilor”, a mai adăugat deputatul Duşa.

El a ținut să puncteze faptul că militarii reprezintă o categorie profesională deosebită care se află permanent la datorie, că aceștia își pun în pericol viața zi de zi în teatrele de operații din lume și că misiunile lor sunt apreciate de partenerii României.

26 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =