Pictorul român Adrian Ghenie a reușit să se facă remarcat și la New York unde, în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby’s  din metropola americană, artistul a reuțit să vândă lucrarea „Self-Portrait as Vincent Van Gogh”(2012) pentru suma de 2,59 milioane de dolari, față de o estimare de 200.000-300.000 dolari, a precizat AFP.

Cel mai bine vândut tablou a fost însă, lucrarea semnată de artistul american Cy Twombly și adjudecat pentru suma de 36,65 milioane de dolari, în timp ce un studiu al lui Francis Bacon a fost vândut pentru 34,97 milioane de dolari.

Pictura lui Cy Twombly, „Untitled (New York City)”, a fost cea mai scumpă lucrare din cele 44 oferite miercuri spre vânzare în cadrul evenimentului Contemporary Art Evening Auction și totodată vedeta serii, deși fusese estimată la peste 40 de milioane de dolari.

Pictorul român Adrian Ghenie, în vârstă de 38 de ani, a mai reușit anul acesta vânzarea unei picturi pentru o sumă cu șase zerouri. Este vorba de pictura „The Sunflowers in 1937”, inspirată de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh — „Floarea soarelui”, vândută în luna februarie la Londra pentru 3.117.000 de lire sterline, un preț record pentru artistul român, peste dublul recordului său anterior de preț, după cum a apreciat atunci casa Sotheby’s.

Adrian Ghenie, este un artist român foarte apreciat pe scena de artă contemporană internațională, prezent cu lucrări în cele mai importante muzee, galerii și colecții private din lume: Centrul Pompidou (Paris), SFMOMA (San Francisco), Muzeul Hammer și Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, S.M.A.K. Collection (Ghent). Lucrările sale au fost incluse în expoziții la Palazzo Grassi, Fundația François Pinault (Veneția), Tate Liverpool, Bienala de la Praga, Fondazione Palazzo Strozzi (Florența). În 2015, a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția, cu proiectul „Darwin’s Room”.

sursa: www.agerpres.ro

sursa foto: www.artmarketmonitor.com

201 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =