viitura in toata tara

Meteorologii au emis marți seara o avertizare de Cod roșu de inundații pentru râurile din bazinul hidrografic Milcov (județul Vrancea), valabilă până miercuri dimineața iar în judeţele Iaşi şi Vaslui este Cod portocaliu de furtuni şi grindină  până la ora 11:00.

La Iaşi, ploile au făcut deja ravagii: străzile s-au transformat în râuri, gurile de canal nu au mai făcut faţă cantităţii mari de apă iar cea mai gravă situaţie este în Vrancea, judeţ care s-a aflat sub cod roşu de inundaţii. Acolo un drum naţional a fost blocat de aluviunile aduse de torenţi, informează RTV .

Ploile torenţiale din ultimele ore au paralizat Iaşiul. Gurile de canal au devenit adevărate fântâni arteziene, iar transportul în comun a fost întrerupt.

În judeţul Vrancea, torenţii veniți de pe versanţi au inundat drumurile, gospodăriile şi culturile. Din cauza ploilor un drum naţional a fost blocat de torenţi, iar în comuna Mănăstirea Caşin din Bacău, peste 150 de gospodării au fost inundate.

În Cluj-Napoca viitura a pus stăpânire peste oraș. Străzile s-au transformat pur şi simplu în râuri.

Şi în Suceava furtunile au inundat străzile, iar grindina a blocat traficul.

În Capitală, din cauza ploilor, în pasajul Unirii s-a produs un accident în lanț. Cinci maşini s-au tamponat, iar traficul a fost blocat aproape două ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod portocaliu de furtuni,valabil în mai multe zone din ţară. Între orele 08:00 şi 11:00 local în judeţul Iaşi, inclusiv localitățile: Podul Iloaiei, Rediu, Tg. Frumos și Iași şi nordul judeţului Vaslui, inclusiv localitățile Negrești, Bacești și Dumesti, se vor semnala averse ce vor cumula cantităţi de apă de 35..40 l/mp. Fenomene meteorologice asociate: intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice și grindină.

72 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =