premier israel and wife

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și soția lui Sara sunt subiectul unei anchete a poliției, care vizează presupusa utilizare a fondurilor publice în scopuri private. Rezultatele anchetei au fost transmise duminică, de poliția israeliană, procurorilor, informează AFP.

Anunțul intervine după câteva zile de la publicarea unui raport oficial distinct care examina în detaliu călătoriile cu avionul efectuate de Benjamin Netanyahu și de familia sa, indicând existența unor posibile conflicte de interese.

Sara Netanyahu fusese audiată de anchetatori anul trecut după afirmații care acuzau cuplul că ar fi cheltuit bani ai contribuabililor pentru mobilier de grădină și reparații ale instalației electrice în vila personală din Cesareea (vest) a familiei.

În comunicatul publicat duminică, poliția arată că această anchetă, începută în februarie 2015, examinase „suspiciunile privind comiterea unor acte de delincvență, inclusiv în scopul obținerii frauduloase de avantaje, fraudă și abuz de încredere”.

„Toate probele au fost transmise procurorului districtului din Ierusalim care a urmărit ancheta, cu scopul ca el să poată studia dosarul și să ia o decizie (de urmărire penală sau nu)”, a continuat poliția, care nu a făcut alte comentarii, dar — potrivit canalelor media israeliene — recomandă procurorului să înceapă urmărirea împotriva Sarei Nertanyahu și a altor persoane, dar nu și împotriva soțului ei.

Marți, a fost publicat un raport asupra călătoriilor în străinătate ale lui Netanyahu, unele dintre ele efectuate împreună cu soția și copiii săi, între 2003 și 2005, când era ministru al finanțelor.

„Călătoriile dlui Netanyahu și ale familiei sale, finanțate de organizații externe (care nu au legătură cu guvernul) în timpul perioadei în care era ministru al finanțelor, au contravenit reglementărilor în vigoare în domeniu și ar putea da impresia astfel că el a obținut beneficii sau că este vorba despre un conflict de interese”, indică raportul.

Sursa: agerpres.ro

 

107 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =