iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, ministrului Justiției cererile de urmărire penală pentru patru foști miniștri, din perioada 2000-2009, respectiv: Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea, în dosarul Rompetrol II.

Șeful statului a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Nicolae Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 2000 — 2004, a lui Ioan Dan Popescu, fost Ministru al Economiei și Comerțului în perioada 2003 — 2004, a lui Teodor Gheorghe Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 2005 — 2007, respectiv în perioada 2009 — 2010 și a lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanțelor Publice în perioada 2008 — 2009, pentru a se proceda conform legii, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestor cereri.

În data de 24 mai 2016, procurorii DIICOT au trimis Parchetului General o solicitare privind sesizarea președintelui Klaus Iohannis în vederea formulării cererii de urmărire penală pentru cei patru foști miniștri.

Potrrivit unui comunicat de presă al DIICOT, foștii demnitari sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.