Federația Română de Rugby (FRR) a fost declarată miercuri ca parte integrantă a Consiliului World Rugby, după ce membrii acestui for internațional au decis acceptarea a trei noi federații, cele din România, Georgia și SUA, informează Agerpres.

Toate cele trei națiuni au îndeplinit criteriile stipulate de World Rugby pentru a avea reprezentanți în Consiliul WR.

De asemenea, Argentina și Italia, reprezentate deja în Consiliu, au mai primit și un al doilea loc.

”Este o zi istorică pentru rugbyul mondial care reflectă eforturile acestui sport de a se dezvolta și de a susține națiunile care cunosc o creștere a jocului de rugby. Urăm bun venit României, Georgiei și Statelor Unite, cele trei federații aducându-și aportul la promovarea jocului și făcând progrese importante în acest sport, atât pe teren, cât și în afara lui. Încurajăm toate federațiile să aibă ca model aceste trei țări, să își revizuiască structurile și să ajungă, în timp, să îndeplinească criteriile de reprezentare în Consiliu”, a declarat Bernard Lapasset, fostul președinte al WR, care i-a predat ștafeta englezului Bill Beaumont.

Președintele FRR, Haralambie Dumitraș, a apreciat acceptarea României în conducerea WR drept un ”moment important”.

”Este un moment important pentru rugbyul românesc, pentru Europa și națiunile care își doresc să aibă reprezentanți în Consiliul World Rugby. Suntem onorați și mândri că am fost aleși în Consiliu și vom face totul pentru a ajuta, dezvolta și promova jocul de rugby, un sport aparte care clădește caractere și valori”, a declarat Dumitraș.

sursa: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =