sah

România va găzdui cea mai importantă competiție de șah a anului, Campionatul European individual feminin, care va începe pe 27 mai, la Mamaia, reunind cele mai valoroase jucătoare ale continentului.

Jucătoarea de șah Daria Vișănescu, maestră FIDE, a declarat pentru Agerpres că este o reușită impresionantă pentru România găzduirea Campionatului individual feminin de șah.

”Este fără îndoială o reușită impresionantă a țării noastre faptul că va găzdui o competiție de o asemenea magnitudine. Și nu trebuie privit acest eveniment ca pe unul la ordinea zilei, pentru că nu este ușoara organizarea unui astfel de turneu, dar trebuie văzut ca un impuls în organizarea și mai multor turnee de acest gen, pentru că avem jucători cu potențial, dintre care mulți foarte tineri”.

În continuare, Daria Vișănescu a precizat: ”Campionatele Europene reprezintă o ocazie pentru jucătoarele din România de a participa la o competiție deosebită, în condiții mult mai accesibile, pentru că ‘se joacă acasă’. Mai ales pentru junioarele la început de drum pot avea parte de o experiență frumoasă, dacă nu ca participante, măcar în calitate de observatori. Eu cred că pentru cele care își doresc să participe va însemna o mobilizare totală, pentru că nu în fiecare an se organizează CE de senioare în România”.

57 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =