aurel-pascu

Mai multe organizații ale romilor din Ardeal,  Fundația Roma Umanitate, Fundația Sindy Humanitas, Asociația Romilor din Transilvana,  Centrul Creștin al Romilor din Transilvana,  Gipsy Media, au lansat vineri, Ghidul Alegătorului Rom, scris în limba romana cât și în limba romanii, pentru alegerile locale din iunie 2016,

Ghidul explică pași care trebuie urmați de fiecare alegator,  cât și consecințele la care pot expuși dacă primesc favoruri pentru a vota un candidat anume!

Ghidul este multiplicat în 50.000 exemplare, și va fi distribuit în comunitățile rome mari din Nord-Cestul țări.

„Pe hârtie dacă va uitați romi din România sunt integrați știu carte, au locuințe,  au locuri de muncă, însă realitatea este alta! O vedeți zilnic, romi sunt cersitorii țării, infractori României,  murdarii Europei, cu alte cuvinte gunoaiele societății.De ce spun asta!! Pentru că zilnic sunt în mijlocul lor și văd cum se chinuie pentru o bucată de pâine. De 26 de ani și nu sunt băgați în seama decât atunci când politicieni au nevoie de ei, la alegeri. Am lansat acest ghid în special și în limba romanii deoarece țiganii reprezintă o forță în România,  Există și au existat foarte multe voturi nule  din partea romilor la toate alegerile. Limba romanii trebuie să apară pe documente oficiale mult mai mult decât limba maghiară, fiindcă romii în România sunt într-un  număr mult mai mare decât maghiarii. Noi vrem ca forța pe care o avem noi romii să o folosim pentru noi. Pentru a avea reprezentanți,  responsabili în Parlament. Aceștia vor trebui să lupte pentru interesul romilor. Nu dorim reprezentanți care au fost și sunt în funcții doar pentru interesele lor personale,de grup și marionetele partidelor politice românești.Cred că e vremea ca țiganii din România să arate că nu sunt o povoară a societății! A venit timpul sa arătăm ca votul romilor contează”, a declarat Aurel Pascu, reprezentantul romilor din Ardeal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 8 =