Astăzi, rezultatele oficiale de la ICECHIM au radiografiat putregaiul din spitalele româneşti, dar şi dintr-o instituţie sufocată de corupţie: Ministerul Sănătăţii. Aşa ceva nu am văzut în originala noastră democraţie, cum un prim ministru, devenit forţat de împrejurări şi ministru interimar la Sănătate, să evite efectiv interacţiunea cu Ministerul Sănătăţii. Ca să fiu bine înţeleasă, a făcut foarte bine că a comunicat direct la Guvern analiza compoziţiei dezinfectanţilor. Îmi şi imaginez ce ar fi debitat funcţionarii şi epidemiologii secolului, cum ne-ar fi vândut nouă, proştilor, adevărul: că laboratorul nu e acreditat, că acele concentraţii nu ar reflecta substanţa analizată, ci una cosmică şi aşa mai departe. Iar ei ar fi vândut mai departe apă chioară, pentru că, în România, în general, oamenii mor.

Iată că un premier tehnocrat reuşeşte performanţa de a prezenta o informaţie brută, aşa cum este ea. Frauda a fost confirmată oficial. Ne dezvăluie o crimă premeditată a unei companii care este amendată cu 40.000 de lei. După aceea, doar discuţii sterile. Nu am văzut niciun patron arestat în următoarele 5 minute după ce, de la Guvern, s-au făcut publice rezultatele testelor. Aceasta este politica tuturor celor care ne-au condus din 90 încoace, de a nu da doi bani pe viaţa românilor.

Dar să revenim la corupţie şi să explic de ce sănătatea este inflamată de hoţie. Au fost nenumarate sesizari şi controale care s-au muşamalizat. Achiziţii la toate nivelele, de la medicamente până la consumabile, cu bani întorşi la şefii de secţie, demnitari şi directori de spitale, care au constituit obiectul unor dosare închise imediat. Îmi asum ceea ce scriu, chiar şi procurorii anticorupţie au fost depăşiţi sau chiar mânjiţi de versaţii baroni medicali. Aici partidele nu mai contează, toţi se îmbraţisează în zumzăitul fascinant al arginţilor. La cardiologie se toacă o parte dintre banii destinaţi oncologiei, de pildă, acolo în sistemul public şi nimeni nu se deranjează măcar să întrebe cum poate să se întâmple o astfel de anomalie. Altfel, tot pentru noi, proştii, se serveşte sintagma cu filele de buget şi ordonatori de credite. Pe margine, toţi şefii de secţie s-au fiscalizat şi primesc mulţi bani pe programe de cercetare. În realitate, comisioanele pentru cele mai bizare achiziţii se încasează pe firmele căpuşă ale distribuitorilor sau producătorilor sub forma plătilor pentru traininguri sau evaluare de produse.

Cu sinceritate, îl felicit pe Dacian Cioloş pentru modul în care a gestionat, azi, lucrurile, mai ales după ce a avut nenorocul de a ţine în funcţie un ministru pus să tergiverseze aflarea adevărului. Pe de altă parte, îl compătimesc pentru că sănătatea geme de minciună şi tâlhărie, la o dimensiune uriaşă care îl poate anihila chiar pe domnia sa, în mod definitiv.

 

99 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. E monstruoasa aceasta coruptie, se pare ca sunt multi oameni ajunsi la putere isi pierd umanitatea, sunt insensibili la durere, nici macar la durerea propriilor copii nu mai sunt sensibili, nu se gandesc ca prin spaga lor omoara oameni mai ales copii su batrani.
    Si tot ei se plang ca sunt arestati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =