vlad voiculescu

”Nu sunt primul ministru care se confruntă cu lipsa unor medicamente ieftine din spitale, dar cu siguranță aș vrea să fiu ultimul și soluția să nu vină de la un om, nici măcar de la o echipă de oameni, ci să fie o soluție sistemică, chiar dacă asta poate sună cumva. Trebuie să fie o soluție care să aibă la bază reguli și proceduri clare și, de asemenea, extrem de important, să aibă la bază o transparență, în așa fel încât pacienți, medici, manageri de spitale, media să poată urmări aceste probleme și să vadă unde este problema și să ceară rezolvarea ei urgentă”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în prima sa conferință de presă.

În acest sens, ministrul a a avut deja mai multe întâlniri cu președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale.

O altă temă abordată s-a referit la infecțiile intraspitalicești. In aprecierea ministrului, cauzele acestora nu o reprezintă doar calitatea biocidelor, ci și infrastructura veche. Pentru a lua măsuri, deocamdată România, prin Programul Operațional Regional, are la dispoziție 150 de milioane de euro pentru construcția a trei spitale regionale. ”În momentul de față, locațiile acestor spitale sunt Cluj, Iași, Craiova. Lucrăm la tema de proiectare pentru aceste spitale și sperăm ca lunile următoare să avem un progres semnificativ. Lucrăm aici alături de Ministerul Dezvoltării Regionale și, cu suportul prim-ministrului”, a declarat ministrul.

196 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here