voiculescu vlad

Prim-ministrul Dacian Cioloș l-a propus ca ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu, precizând că acesta este un economist cu experiență de management în sistemul financiar, dar a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România.

Cioloș a declarat joi, la Realitatea TV, că a decis să își asume acest risc de a-l numi pe Vlad Voiculescu pentru funcția de ministru al Sănătății și a precizat că a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea. „Mâine (n.r. vineri) va depune jurământul. Am trimis deja propunerea domnului președinte astăzi după-amiază”, a precizat șeful Executivului.

Premierul a menționat faptul că l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății având în vedere situația din sistem și așteptările foarte mari din partea societății.

„Am ezitat în această perioadă (…) între un om din sistem, un medic, care să cunoască sistemul și să vină cu o viziune de reformă, sau un om din afara sistemului, care să cunoască sistemul medical, dar care să vină cu credibilitatea viziunii să spun echidistante din afara sistemului, care să vină cu idei de reformă și de evoluție. Dată fiind situația în momentul de față, așteptările foarte mari din partea societății, tensiuni care există și în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulți medici onești e foarte greu să accepte și să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum inclusiv un risc și să vin cu această propunere, cu domnul Vlad Voiculescu, care este un economist cu experiență de management în sistemul financiar, bancar, dar care de câțiva ani de zile (…) a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a lucrat cu sistemul medical de pe partea societății civile”, a spus Dacian Cioloș.

Premierul a arătat că va rămâne în continuare angajat pe domeniul sănătății.

„O să-i predau (lui Vlad Voiculescu — n.r.) ceea ce am făcut în aceste câteva zile și foarte clar o să-i spun și dânsului și o să spun și public — eu voi rămâne în continuare, până la sfârșitul mandatului, angajat pe domeniul sănătății, pentru că atunci când am spus că e o prioritate n-a fost doar un slogan de prim-ministru. Chiar vreau să mișcăm lucrurile (…) în transparență totală, să mișcăm lucrurile în sănătate și să continuăm cu reformele care pot fi făcute în lunile care urmează”, a precizat Cioloș.

Vlad Voiculescu este cel care a inițiat ”rețeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulți ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esențiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele și farmaciile românești. El este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătății. El este inițiatorul MagiCAMP și a fost vicepreședinte și trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Sursa: agerpres.ro

82 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =