Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a transmis un mesaj cu ocazia celebrării a 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul de credinţă faţă de ţară: „În acest secol şi jumătate, Coroana a dat românilor încredere şi mândrie, exemplu şi însufleţire, arătând mereu drumul înainte”, a transmis Alteța Sa într-un mesaj video publicat pe site-ul familiaregala.ro

Principesa Margareta pune în lumină împortanţa figurilor regale ale României în construirea statului român modern: „Regii şi Reginele au contribuit la crearea României moderne, la construcţia societăţii civile, politicii, economiei, educaţiei şi culturii noastre. Ei au servit interesele naţiunii cu loialitate, iubire şi credinţă. Coroana este o parte a identităţii naţionale, iar Regele nostru şi ţara se găsesc astăzi uniţi prin încredere şi respect”, adaugă Principesa Margareta, Custodele Coroanei.

Totodată, Alteța Sa precizează că „cel mai bun fel de a ne arăta iubirea pentru Majestatea Sa, Regele Mihai, este să fim patrioți. Să dovedim conștiința civică și să ne respectăm unii pe alții.”

Ziua de 10 Mai este marcată ca sărbătoare națională, potrivit legii nr. 103/2015, publicată în Monitorul Oficial din 18 mai 2015 și astfel, Parlamentul, Președintele României, Guvernul și celelalte autorități publice centrale și locale organizează manifestări cultural-artistice pentru sărbătorirea acestei zile.

Mesajul video al Principesei Margareta:

153 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here