mircea-dinculescu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 9 iunie 2016, a inculpatului Mircea Dinculescu, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins și primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obținerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire.

În același context, la data de 9 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.

Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condițiile în care acesta avea cunoștință despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcție, că acesta modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcției.

De asemenea, arhitectul șef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizații de reconstrucție și alte etape de avizare pentru aprobarea recepției finale a imobilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 5 =