univers artificial.matrix

Elon Musk, CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, este aproape sigur că trăim într-un Univers artificial, care de fapt este o simulare pe calculator, la fel ca în seria de filme „Matrix”, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Independent, citat de Agerpres.

În cadrul unei conferințe pe tema noilor tehnologii, desfășurată în California, Elon Musk a declarat că există doar „o șansă la câteva miliarde” ca lumea noastră să nu fie inclusă într-o simulare pe calculator.

„Cel mai puternic argument pe care îl putem aduce în sprijinul ideii că trăim într-un univers simulat este, în opinia mea, următorul: Acum 40 de ani aveam doar Pong — două dreptunghiuri și un punct. Acolo ne aflam. Acum, 40 de ani mai târziu, avem simulări 3D de calitate fotorealistă în care milioane de oameni se joacă simultan și aceste simulări devin din ce în ce mai bune în fiecare an. Și în curând vom avea realitate virtuală, vom avea realitate augmentată (…) Jocurile (pe calculator) vor deveni imposibil de deosebit de realitate, pur și simplu imposibil”, a susținut el la Code Conference 2016.

Musk a mai precizat că și în situația în care viteza progresului tehnologic în acest domeniu ar scădea de 1000 de ori, comparativ cu situația din prezent, tot ne-am îndrepta foarte repede, relativ la o viață de om, spre acest viitor.

Concluzia lui Elon Musk este că fie ajungem să programăm niște simulări atât de perfecte încât nu vor putea fi deosebite de lumea reală, „fie civilizația umană va înceta să mai existe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here