Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență la Palatul Cotroceni unde, împreună cu premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și cu liderii partidelor politice discută soluţii de criză după referendumul din Marea Britanie.

Rezultatul referendumului din Marea Britanie contrazice interesele şi obiectivele anunţate de ţara noastră. Klaus Iohannis va face declaraţii la finalul şedinţei de urgenţă, după ora 11:30.

“Interesul României este ca Marea Britanie să rămână în UE, că nu putem imagine o UE fără Marea Britanie”, a spus Klaus Iohannis. Rezultatul referendumului contrazice aceste obiective ale României anunţate de preşedinte. Aceste soluţii de criză se discută la şedinţa de urgenţă de la Cotroceni, relatează site-ul stiri.tvr.ro.

De asemenea, premierul Dacian Cioloş i-a convocat la Guvern pe vicepremieri, ministrul de Externe, secretarul de stat pe Afaceri europene si șeful Cancelariei pentru o discuție după decizia ieşirii Marii Britanii din UE, potrivit unor surse guvernamentale.

Aceleași surse mai precizează că întâlnirea va avea loc la ora 12:00, iar mai apoi Dacian Cioloş va face o conferință de presă.

„Efectele sunt indirecte pentru România. BNR are tot arsenalul la dispoziţie să se apare cum se cuvine. Nu suntem în prima linie şi acest lucru trebuie subliniat”, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here