afis fits

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a 23-a ediție, reunește anul acesta nume mari din artele spectacolului și evenimente culturale variate, transformând orașul, în perioada 10-19 iunie 2016, într-o imensă scenă.

Conform tradiției, Institutul Cultural Român este partener al festivalului și nu mai puțin de 452 de momente distincte se află în programul extrem de generos propus de organizatori: spectacole de teatru indoor și outdoor, muzică, filme, expoziții, lansări de carte, spectacole-lectură, conferințe și conferințe speciale, dans, performance, circ contemporan, ateliere. De asemenea, este de remarcat „Întâlnirea școlilor de teatru”, o secțiune specială, dedicată spectacolelor de teatru și dans puse în scenă în cadrul mai multor Universități din România și din afara țării: SUA, Republica Moldova, Croația, Polonia, Marea Britanie și Bulgaria, informează icr.ro.

Alături de sutele de evenimente la care sunt așteptați zeci de mii de spectatori și participanți în fiecare zi, FITS propune și evenimente conexe, precum:

– Bursa de Spectacole, un eveniment unic în domeniul cultural din România, care are o istorie de două decenii și aduce împreună directorii celor mai importante instituții culturale din România, Europa, Asia, managerii festivalurilor de artele spectacolului, reprezentanții celor mai puternice centre culturale din lume, artiști tineri extrem de valoroși.

– Ziarul Vertical vol. 4, un proiect unic în practica artistului Dan Perjovschi, dar și în România, o platformă de artă urbană ce face o cronică vie a locuitorilor din oraș prin intervenții site-specific cu desene de tip comentariu social. Zidul de lângă Teatrul Național din Sibiu devine o colecție nemuzeală care formează noua poezie urbană.

– Aleea Celebrităţilor, care este concepută ca un loc permanent de recunoaştere a contribuţiilor aduse de diverse personalități de renume mondial, precum şi un tribut adus realizărilor în domeniul cultural şi artistic din Sibiu sau în legătură cu acesta. Deşi este inspirată de celebra Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebrităţilor din Sibiu este gândită ca un eveniment cultural, ceea ce îi conferă o personalitate proprie, dar și unicitate locului.

Președintele festivalului de la Sibiu, Constantin Chiriac, a precizat că ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) va demonstra că această manifestare culturală este dedicată, de fapt, nu doar teatrului ci „artelor spectacolului”. „Ar trebui să vorbim câteva ore, poate chiar zile despre tot ce înseamnă noutăți în festival pentru că, să nu uităm, vorbim despre 452 de evenimente. Este o cifră uriașă, care poziționează festivalul de la Sibiu pe primul loc în lume, fiind nenumărate nume care ajung pentru prima dată la Sibiu”, a declarat președintele festivalului.

Programul ediției poate fi consultat la www.sibfest.ro

222 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here