Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ( CSM ) a avizat marți, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire a Ioanei Albani în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), informează Agerpres.

„În ședința de azi, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectului de management și susținerea interviului, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei procuror Ioana Bogdana Albani. (…) Hotărârea de avizare a Secției pentru procurori va fi transmisă Ministerului Justiției în cursul zilei de astăzi”, se precizează într-un comunicat al CSM.

Raluca Prună, ministrul Justiției, a transmis pe 31 mai către CSM propunerea de numire a Ioanei Bogdana Albani ca procuror șef adjunct al DIICOT, pe o perioadă de trei ani. Ministrul Justiției a precizat că Ioana Albani îndeplinește cerințele de vechime, prevăzute de art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, de minimum 10 ani ca procuror.

„În desemnarea propunerii, ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înființare, precum și experiența profesională și îndeplinirea criteriilor de integritate”, sublinia Raluca Prună.

În 19 mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a delegat-o pe Ioana Albani în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT pentru o perioadă de șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here