medical

Medicii de familie anunţă declanşarea protestelor, nefiind de acord cu contractele de acordare a asistenţei medicale primare în forma actuală, care ar fi trebuit schimbate până la data de 1 iulie.

”Nici până în acest moment nu au fost fãcute publice documentele pe baza cărora ar trebui să semnăm următoarele contracte bianuale cu casele de asigurări, deși mai sunt doar două săptămâni până la momentul semnării!”, precizează Societatea Naţională de Medicina Familiei.

”Refuzăm să mergem mai departe cu acest contract care ne-a deprofesionalizat, ne-a transformat în birocraţi şi ne-a îndepărtat de menirea reală a profesiei noastre. Pacienţii noştri ştiu deja că activitatea de medic de familie nu le mai poate oferi calitatea de care au nevoie din cauza obstacolelor pe care administratorul banilor plătiţi pentru sănătate (casa de asigurări) le aşează în calea actului medical. Pacienții noștri au dreptul la sănătate și îngrijiri medicale de calitate, drept pe care așa-zisul garant al sănătății pacienților, CNAS îl refuză de ani de zile”, afirmă medicii de femilie printr-un comunicat de presă.

2 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =