În perioada în care a ocupat funcția de ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu a primit cel puțin o informare din partea SRI în care era indicat, în clar, numele companiei Hexi Pharma, au declarat pentru romanialibera.ro, sub protecția anonimatului, surse medicale.

Ministerul Sănătății informează, într-un comunicat remis miercuri presei, că nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru Nicolae Bănicioiu ar fi primit informări de la Serviciul Român de Informații în care să fi fost menționat în clar numele companiei Hexi Pharma.

Potrivit MS, informările SRI pe care le primește un ministru sunt la cel mai înalt nivel de clasificare din instituția respectivă și numai ministrul are acces la acestea.

„În ceea ce privește acțiunile de control efectuate de Corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a existat una singură în anul 2015, care s-a desfășurat în perioada 9.02.2015 — 13.02.2015. Această acțiune era prevăzută în planul anual de control și a avut următoarele tematici: verificarea activității economico-financiare în perioada 1.01.2014 — februarie 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate și invalidate de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în perioada 01.01.2013 — februarie 2015, verificarea modului de încadrare cu personal și acordarea sporurilor, verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare în unitatea sanitară, alte aspecte considerate relevante”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Conform sursei citate, Corpul de control nu a verificat produse ale companiei Hexi Pharma, problema nefiind trecută în acțiunile tematice.

„În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiențe în principal la proceduri nerespectate și la amenajarea improprie a unor spații”, mai susține sursa citată.

Ministerul Sănătății menționează că raportul Corpului de control a fost transmis către Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, CAS Cluj și Colegiul Medicilor Cluj pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control.

sursa: agerpres.ro

138 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =