neculai ontanu

Neculai Onțanu, fost primar al sectorului 2, a fost trimis în judecată joi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, Neculai Onțanu, în perioada 2006 — 2007, în calitate de primar, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991, asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În aceeași perioadă, fostul primar al sectorului 2 a pretins, iar după emiterea titlului de proprietate a primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 — o zonă rezidențială) și care a fost transferată de denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de inculpat. Cele două persoane sunt Loredana Radu și Aurel Radu.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here