rezultate alegeri

Rezultatele Biroului Electoral Central, din 1.130 de secții din totalul celor 3.186 existente în țară, arătau la ora 10:32, că Partidul Social Democrat (PSD) a obținut 44,52% din voturile exprimate pentru primari la alegerile locale de duminică, fiind urmat de Partidul Național Liberal (PNL) – cu 34,60%.

Alianța PSD+UNPR a obținut la Primăria Capitalei 43,56% din totalul voturilor exprimate, urmată de USB — cu 29,05%, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din 95 de secții din totalul celor 1.252 existente în București.

Conform ultimelor rezultate BEC, la Primăria Sectorului 1 București a avut loc o răsturnare de situație iar Clotilde Armand a coborât pe locul doi (28,73% din voturi) deși, inițial, candidata Uniunii Salvați Bucureștiul era înaintea principalului său candidat Daniel Tudorache (Alianța electorală PSD+UNPR). Cele mai recente rezultate oferite de BEC arată că Daniel Tudorache are 31,19% din voturi.

După ce a ieșit pe locul doi la alegerile locale 2016, pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a spus că va transforma Uniunea Salvați Bucureștiul în Uniunea Salvați România. „USB se va trasnforma în Uniunea Salvați România. Ne pregătim de alegerile parlamentare”, a declarat Nicușor Dan.

Scaunul pentru Primăria Generală a Capitalei a fost câștigat de Gabriela Firea (Alianţa PSD+UNPR) cu un procent de 42,1 % din voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here