FOTBAL - PRELIMINARII CE - CONFERINTA - ROMANIAÎn cel de-al treilea său mandat la cârma primei reprezentative de fotbal a României, început în octombrie 2014, Anghel Iordănescu (66 de ani) a ieşit în evidenţă mai degrabă prin gafele sale. Iată o selecție a acestor momente penibile:

1. Conferinţa de prezentare a noului selecţioner şi a echipei sale, înaintea partidei cu Irlanda de Nord. Mai întâi, Iordănescu l-a prezentat pe Viorel Moldovan ca fiind „Viorel Moldoveanu”, deşi fostul atacant a evoluat enorm sub comanda „Generalului” la echipa naţională.

2. Selecţionerul îl convocase de urgenţă pe Adi Popa, din cauza unei accidentări a lui Cristi Tănase, pentru amicalul cu Danemarca. Numai că ziariştilor le-a spus altceva: „L-am chemat în regim de urgenţă pe Popa, în urma accidentării lui Torje”. Aceeaşi conferinţă, un alt moment penibil. Selecţionerul trebuia să-l prezinte pe Mihai Alexandru Roman, fotbalist la Pandurii Tg. Jiu, pe care-l convocase în premieră şi care se afla în stânga lui Iordănescu: „Mai avem un jucător la lot. Este vorba de…am mai adus un jucător pentru a completa…lotul, mă rog…”. În tot acest timp, Roman arunca priviri nedumerite către selecţioner, aşteptând să i se pronunţe numele, lucru care nu s-a mai întâmplat.

3. Anghel Iordănescu a fost primit de Carlo Ancelotti în cantonamentul echipei Real Madrid. Ospitalier şi glumeţ, italianul a evocat finala Cupei Campionilor din 1989, AC Milan – Steaua 4-0, când Iordănescu se afla pe banca bucureştenilor. „M-a întrebat la stadion dacă îmi mai amintesc când m-a bătut şi nu ştiam la ce se referea. Eu mă gândeam că a fost la vremea respectivă antrenorul lui Milan, dar el făcea referire la faptul că a jucat şi mi-a şi specificat: «Am primit sarcină să-l marchez pe Hagi»”, a povestit nonşalant Iordănescu.

4. Selecţionerul a susţinut o conferinţă de presă înaintea partidei cu RD Congo şi i-a confundat pe adversari cu naţionala Coastei de Fildeş. “Congo e campioana Africii, trebuie să o tratăm cu mare respect şi atenţie”, a spus Iordănescu, uitând că RD Congo a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, dar în anii 1968 şi 1974.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here