Martin SCHULZ - EP President meets with Nabil EL ARABY, Secretary General of the Arab LeagueAlegerea făcută de către britanici în referendum „trebuie implementată cât mai repede”, a declarat președintele Parlamentului European, Martin Schulz, la summitul din Bruxelles. „O perioadă de incertitudine prelungită nu va fi în interesul nimănui”, a spus acesta, adăugând că Uniunea ar trebui să demonstreze nevoia de o reformă. 

Președintele Martin Schulz a declarat că regretă alegerea făcută de către cetățenii britanici, dar dorința acestora trebuie „să fie respectată și implementată cât mai curând posibil”. Parlamentul European va trebui să-și dea consimțământul privind rezultatul negocierilor cu Marea Britanie și „să fie implicat în totalitate în tot acest proces”.

Martin Schulz a insistat asupra faptului că Uniunea Europeană are nevoie de o schimbare. „Parlamentul European este convins că lucrurile nu pot continua ca în anii anteriori… Trebuie să relansăm ideea europeană, să demonstrăm capacitatea de auto-critică, să fim conștienți de reformarea UE pentru a funcționa mai eficient și a fi mai aproape de cetățeni”.

Politicianul german evidențiat nevoia pentru dezvoltarea uniunii monetare și economice pentru creștere și locuri de muncă și „depășirea incertitudinilor economice și sociale”. Lupta împotriva fraudei fiscale este „un aspect central al strategiei noastre, nu numai pentru creștere, ci și pentru a restabili încrederea în Uniunea Europeană”, a spus acesta.

124 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =