sfantul-pantelimon

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări la Spitalul Pantelimon. Concomitent, în cadrul unității spitalicești se desfășoară o anchetă internă.

Asistenta şefă şi şefa secţiei de Anestezie Terapie Intensivă au fost suspendate din funcţii la sfârșitul săptămânii trecute.

Medicul Elena Voicu, de la sectia ATI, susține că dulapul cu medicamente scumpe, folosite la tratarea pacienţilor critici, este în continuare închis, iar corpul de control va verifica dacă delarațiile se bazează pe realitate.

Oficialii din Ministerul Sănătăţii afirmă că vor fi modificate procedurile privind medicamentele scumpe, folosite în cadrul programului de anestezie terapie intensivă – AP ATI – care nu ar fi ajuns la toţi bolnavii care ar fi trebuit să beneficieze de ele.

Potrivit Ministerului Sănății, ancheta a pornit de la o înregistrare în care şefa Secţiei ATI a spitalului, medicul Laura Constantinescu, afirmă că medicamentele trebuie administrate doar pacienţilor care „merită“. „Drepturile pacienţilor nu sunt negociabile. Discriminarea este inacceptabilă şi reprezintă o încălcare a legii în vigoare, inclusiv a Codului Deontologic al Colegiului Medicilor din România“.

103 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =