proteste

Sindicaliștii din industria de autovehicule și subansamble auto, respectiv cei din transporturi, protestează joi în fața Palatului Cotroceni, informează Agerpres.

Aceștia sunt nemulțumiți de lipsa investițiilor din cele două sectoare de activitate precum și de nivelul salariilor și de condițiile de lucru.

Protestul a început la ora 11:00 și urmează să se încheie în jurul orei 14:00.

Deasemenea, reprezentanți ai sindicaliștilor au pregătit o scrisoare adresată lui Klaus Iohannis în care își exprimă nemulțumirea și îngrijorarea față de modul în care Guvernul României, cât și în special Ministerul Transporturilor își exercită atribuțiile în vederea punerii în aplicare a unor elemente cheie cuprinse Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2015 — 2019.

Reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Transporturi /FNST Elcatel/ au o serie de șase revendicări, printre care: adoptarea proiectului de lege privind statutul personalului feroviar, respectarea legislației privind termenele de aprobare a bugetelor de venituri și cheltuieli din societățile feroviare și filialele acestora, eliminarea accizelor din prețul motorinei utilizate în sistemul feroviar și asigurarea unei finanțări corespunzătoare din partea statului român pentru dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar și aducerea acesteia la standarde europene.

La protestul de la Palatul Cotroceni participă, printre altele, Sindicatul Automobile Craiova, Sindicatul „Automobile România” și Federația Națională a Sindicatelor Portuare.

189 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here