inundatii moldva

Zeci de curți din Neamț, Iași ori Vaslui au fost afectate de ploile torențiale din ultimele 24 ore, iar în multe dintre cazuri a fost necesară intervenția pompierilor ISU pentru a-i ajuta pe localnici să scape de viiturile provocate de ieșirea din matcă a mai multor râuri.

În Neamț, 60 persoane din satul Straja, comuna Tarcau, s-au autoevacuat din calea torenților. La Rediu, 8 persoane au rămas izolate din cauza viiturilor și au fost salvate de pompierii ISU Neamț. Au fost inundate 45 curți, 41 beciuri și 2 anexe din Dămuc, Gârcina, Piatra Șoimului, Alexandru cel Bun, Hangu, Piatra Neamț și Roman. Mai multe localități au rămas fără energie electrică în cursul nopții, iar în dimineața zilei de vineri mai erau nealimentate parțial, informează Agerpres.

În Iași, voluntarii de la ISU au intervenit în cursul dimineții în localitatea Războieni, comuna Țibănești, pentru a acorda ajutor mai multor persoane ale căror curți au fost inundate de ape. În zona respectivă există cinci case izolate după ce nivelul pârâului Călina a crescut din cauza ploilor abundente. Acolo se aflau două persoane cu handicap și opt copii. Din fericire, nu e nimeni în pericol. Cu toții au fost preluați de echipajele ISU, conform informațiilor oferite de Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

De asemenea, în județul Vaslui, mai multe curți și anexe gospodărești din localitățile vasluiene Dumești, Huc, Puiești, Rafaila și Micești au fost inundate în urma ploilor torențiale din ultimele ore.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =