Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a avertizat că și-ar putea muta sediul central în afara Marii Britanii, în funcție de rezultatul negocierilor privind ieșirea țării din Uniunea Europeană, informează BBC.

Compania britanică Vodafone a precizat că este important să-și mențină accesul la „libera circulație a oamenilor, capitalului și bunurilor din UE”, dar este prea devreme „să ajungă la o concluzie clară privind amplasarea pe termen lung a sediului central, însă vor fi adoptate deciziile adecvate”.

Operatorul are 13.000 de angajați în Marea Britanie, o divizie operațională la Newbury, în Berkshire, iar sediul central este în Londra. În Europa, Vodafone are aproximativ 122 de abonați la serviciile de telefonie mobilă și 12 milioane de abonați la serviciile de broadband.

Vodafone a anunțat că 55% din profitul grupului în precedentul an fiscal a fost realizat în Europa, activitățile din Marea Britanie contribuind cu doar 11% la câștiguri.

Vodafone este a șaptea mare companie inclusă în indicele bursier londonez FTSE 100, cu operațiuni în 26 de țări și 108.000 de angajați în afara Marii Britanii.

Luni, agențiile de evaluare financiară Fitch Ratings și Standard & Poor’s au revizuit în scădere ratingul suveran al Marii Britanii și au avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieșirea țării din UE (Brexit) va afecta economia.

Vodafone are divizii în 26 de țări, 58 de rețele partenere în întreaga lume și operațiuni de broadband fix în 17 țări.Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date și comunicații fixe.

La 31 martie 2016, Vodafone avea 462 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 13,4 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here